2012 Syysajelu 

Erilainen Syysajelu la 29.9.2012!

Moto Italian kutsua saapua Syysajelun sijasta Syysristeilylle noudatti n. 80 gruppolaista.

 

 

 

 

Gruppolaisten viikko 39 oli kulunut säätiedotusten merkeissä. Monet heistä olivat tutkineet tuhkatiheään säätiedotuksia, niin lehdistä, radiosta, televisiosta kuin googlettaneet netin sadetutkat, jotta tietäisivät sataako tulevana lauantaina vai ei? Näistä toimenpiteistä huolimatta syyskuun viimeinen lauantai valkeni monin paikoin sumuisena tai jopa sateisena. Turun suunnalle lupailtiin kuitenkin hiukan selkeämpää. Ja niinhän siinä kävi, että kello 15:30 jolloin gruppolaisia alkoi parveilemaan Aurajoen rannalla Saaristolaivasatamassa, oli jo kohtalaisen mukava poutasää. Jälleen kerran säidenhaltija oli suosiollinen Gruppolaisten juhlapäivänä.

 

Perinteisen Syysajelun sijasta Moto Italia kutsui gruppolaiset yhteiselle Syysristeilylle, jolla oli tarkoitus juhlistaa maahantuojan ja Gruppon yhteistä 30 vuotista taivalta jalon harrastuksen parissa. Paikalle saapui n. 80 gruppolaista. Tällä kertaa yhteiset ryhmäajot jätettiin väliin, koska monet osallistujat olivat päättäneet yöpyä kauniissa Turussa risteilyn jälkeen. Tämä tietysti siksi, että mahdollinen voimakas merenkäynti voisi saattaa risteilylle osallistuneet alttiiksi huimaukselle tahi jopa huonovointisuudelle. Näin osattiin varautua tilanteeseen, ettei ajauduttaisi liikenteeseen puutteellisin valmiuksin kohdata siellä piilevät haasteet.

 

Risteilylaiva MS Rudolfiina irrotti manillaköydet klo 16:00 ja seikkailu oli valmis alkamaan. Verneri toivotti vieraat tervetulleeksi kädestä pitäen. Laivaan astumista juhlistettiin mehukkaalla mustikkashotilla. Rudolfiinan notkuva noutopöytä oli ladattu mitä moninaisin herkuin. Sen antimia osattiin käyttää ahkerasti hyödyksi. Monet olivat päässeet jo suloisen makean suklaamousen pariin, kun laiva kävi kääntymässä Naantalin satamassa ja lähti palaamaan kohti Turkua. Paluumatka sujui leppoisan seurustelun merkeissä. Pian kolmetuntinen risteily oli päättymässä. Laivan lipuessa kohti laituria, Gruppon puheenjohtaja Jorma Reponen kiitti vuolain sanoin Moto Italiaa hienosta yllätyksestä! Lopuksi Gruppo lahjoitti 6kpl Gruppon 30 ANNI kahvimukeja Kari "Kape" Kärkkäiselle. Hän lupasi jakaa ne tasapuolisesti oman tiiminsä kesken.

 

Nyt oltiin jo valmiita poistumaan laivasta, mutta lupaa siihen ei hellinnytkään! Laivaan astuivat yllätysvieraat, jotka saapastelivat sisään laivan salonkiin! Musiikki-ikoni Petri Tiili ja kitaravirtuoosi Pertti Melametsä vetivät soittopelit esiin ja alkoivat musisoimaan jokaiselle tuttuja sävelmiä! Vauhdikas puolituntinen ei jättänyt ketään kylmäksi! "Moottoritie oli kuuma" ja kaikki "Tahtoivat rakastella sinua".
Mikä loistava huipennus risteilylle!

 

Lämmin kiitos Kapellle ja Vernerille sekä kaikille mukana olleille!
t. Gruppon hallitus

 

ps. Kuvagalleriaan on lisätty risteilyn valokuvia!