2012 GuzziralliGuzziralli Lieksassa!

Gruppon 30 ANNI ralli pidettiin Lieksassa 3-5.8.2012
Lomakylä Timitraniemi Camping alueella.

 

 

 

 

 

 

Ralliin osallistui 110 rekisteröitynyttä henkilöä. Näiden lisäksi oli kymmenkunta rekisteröitymätöntä päiväkävijää. Rallisää oli samankaltainen kuin koko kesän sää. Pelättyjä sateita emme kuitenkaan saaneet niskaamme, vaikka perjantain ja lauantain välisenä yönä hieman satoikin. Perjantain ohjelma käsitti ruokailun lisäksi saunomista, mukavaa yhdessäoloa ja juhlateltassa pidetyt karaoketanssit. Ilahduttavan monet gruppolaiset availivat äänijänteitään meidän kaikkien iloksi!Lauantain ohjelmassa oli mm Gruppon virallinen vuosikokous sekä perinteinen ryhmäajo, johon osallistui 34 henkilöä. Ajokohteena oli taiteilija professorin Eeva Ryynäsen ateljeekoti Paateri. Asiantuntevan oppaan avustuksella meille avautui taiteilija Ryynäsen koko osaamisen kirjo. Kahviossa saimme nauttia kahvin lisäksi makoisat pullat ja piirakat. Paluumatkan kohokohta oli, kun kantatiellä n. 73 kohtasimme toisen yhtä komean moottoripyöräryhmän. Uhkaavista sadepilvistä huolimatta saimme ajaa n.57km mittaisen ajolenkin lähes kuivin renkain.Lauantai-ilta jatkui ruokailun ja saunomisen merkeissä. Rallin teknisenä ohjelmanumerona oli ranta-aitassa tapahtunut suomenkielisen Guzzidiag-ohjelmiston esittely. Tästä ohjelmanumerosta vastasivat Mika Niinisaari ja Matti Tahlo. Mika on osallistunut ohjelmiston suomentamisprojektiin ja Matti on toiminut Mikan teknisenä avustajana. Yhdessä he esittelivät kuinka tällä ohjelmalla voi analysoida mm Guzzin ECU-yksikön vikakoodeja ja muita moottoripyörän toimintaan liittyviä parametreja. Ohjelman kehitystyö jatkuu edelleen ja sen edistymistä voi seurata Gruppon foorumilla.Lauantai-illan kokokohtana oli Gruppon 30 ANNI bileet. Juhlateltan seinät pullistelivat, kun juhlakansa täytti sen viimeistä paikkaa myöten. Puheenjohtaja Jorma Reponen toivotti osanottajat lämpimästi tervetulleiksi. 30-vuotisen taipaleen kunniaksi Gruppon hallitus päätti palkita neljä henkilöä, jotka ovat omalla toiminnallaan ja esimerkillään edistäneet merkittävästi Gruppon toimintaa.

 

Seuraaville henkilöille myönnettiin Gruppon kunniaviirit kunniakirjan kera:
Topi Kuusinen, Metsäkylä
Kari Viitanen, Jämsänkoski
Heimo Merivuori, Piikkiö
Matti Tahlo, Tampere

 

Tämän jälkeen Gruppo tarjosi rallin osanottajille täytekakkukahvit heti näyttävän pyroteknisen osuuden jälkeen!

 

Rallin ulkomaisina vieraina oli yksi guzzisti Tanskasta sekä reipas seitsemän hengen ryhmä Puolasta. Puolalaiset esittivät railakkaan onnittelutervehdyksen Gruppolle sikäläiseltä veljeskerholta. Myös Ruotsin Guzziclub oli lähettänyt meille viralliset syntymäpäiväonnittelut, joka esiteltiin myös ralliyleisölle.

 

Tämän jälkeen jaettiin perinteiset rallipalkinnot:

Vanhin osallistuja:                  Pekka Virtanen, Vantaa 71 v.

Nuorin osallistuja:                  Jouni Huutoniemi, Seinäjoki , 27 v.

Pisin matka, kotimainen:        Jari Honka, Vantaa, 2962 km. Matkustajana Paula Ajanto , Ajoreitti: Vantaa-Pyhä-Inari-Nordcap etc.

Pisin matka, ulkomainen:       Tomas Lesiewicz, puolasta 1799 km

Pisin matka, nainen:              Sirpa Heinänen, Vihti, 620 km

Vanhin pyörä:                       Timo Alalahti, Oulu, MG 850 GT vm. 1972


Lisäksi erillinen kiitos seuraaville henkilöille:

Rallitarran suunnittelu:           Esko Junno, Oulu
Pyrotekniikan lahjoitus:          Esko Junno, Oulu
Juhlakakut:                           Lieksan leipomo


Palkintoja lahjoittivat mm:     Rainer Salonen, Rauma (Guzzi puuveistos vanhimman pyörän omistajalle),Moto Italia, Puolan delegaatio, Suomen Moottoripyörämuseo Lahti, Gruppo ja Perel Oy

 

Rallijärjestelyt:                    Ilkka Vuorio, Helsinki

 

Loput palkinnot arvottiin paikalla olleiden kesken!

Juhlaillan kruunasi paikallisista nuorista koostunut soittoryhmä Ega and The Boys.
He esittivät raikkaalla nuoruuden innolla menevää tanssimusiikkia hieman varttuneemmalle juhlakansalle!

 

Katso tahtuman valokuvia kuvagallerissa.

 

Suuri kiitos kaikille ralliin osallistuneille!
t. Kimmo, Gruppon tiedottaja