2013 Italiensk Vårtreff

Terveisiä Norjasta!

Norjan guzzistien 30v juhlaralli ajettiin 30.5-2.6. 2013.
Gruppolaisten onnitteludelegaatio vieraili paikalla!

 

 

 

 

 

 

Norjassa, Gjövikin kunnassa, osoitteessa Överbyvägen 310 Raufoss sijaitsee entinen ongelmanuorten kuntoutuskeskus, joka toimi norjan guzzistien 30 ANNI juhlarallin näyttämönä.

 

Keskus on tällä hetkellä tyhjillään, koska se ei ollut enää saanut toimintaansa varten valtion määrärahoja. Sosiaalipuolen leikkaukset tuntuvat jylläävän myös rikkaassa öljymaassa! Tosin toiminnan lakkauttamisen todelliset syyt jäivät meiltä hämärän peittoon. Nyttemmin keskusta kunnostetaan loma-asutusta silmällä pitäen.

 

Itse ralliin osallistui arviolta 150 henkeä. Gruppon onnitteludelegaatio koostui 13 hengen tiimistä. Pääosa suomalaisista saapui rallipaikalle perjantai-iltana (9 henkeä). Neljä oli saapunut jo hieman aiemmin samana päivänä.

Telttailualueella oli arviolta n. 50 telttaa, joten suurin osa juhlijoista majoittautui keskuksen entisiin asuntoloihin. Kansallisuuksien kirjo oli rallissa laajempi, kun sitä verrataan meidän omiin guzziralleihin. Tanskasta osallistui liki 20 hengen porukka. Englannista oli saapunut neljä kuskia. Lisäksi joukossa oli ainakin saksalaisia ja itävaltalaisia. Ruotsalaisten vähäinen osallistuminen ihmetytti. Heitä oli paikalla vain kolme henkeä. Ruotsalaisten oma kevätralli oli ollut edellisenä viikonloppuna ja se todennäköisesti verotti heidän osallistumistaan.

 

Rallin ruokailut tapahtuivat kahdessa juhlateltassa, jotka oli pystytetty jalkapallokentän viheriölle. Ne toimivat myös lauantai-illan juhlan näyttämönä. Lauantaina järjestettiin parikin eri kiertoajelua, joista varsinainen maisemakierros lähti liikkeelle klo 11:00. Reitin kiersi n. 30 motoristia ja se kulki Gjövik kaupungin liepeillä Mjösa-järven jylhissä maisemissa. Pohjoisesta järveen laskee Sjöa-joki, joka oli tulvinut tänäkin keväänä runsaasti. Tulvan merkkejä näkyi myös Gjövikin alueella.

 

Lauantai-illan juhla koostui erinomaisesta juhla-ateriasta, juhlapuheista, palkintojenjaosta sekä arpajaisista. Mukaan mahtui myös mukavaa yhdessäoloa. Palkintojenjaossa eräs gruppolainen sai kotiin tuomisiksi "Best in Show" palkinnon. Ilmeisesti uuden Californian muotoilu oli miellyttänyt myös palkintoraadin jäseniä.

 

Sunnuntaiaamu valkeni pilvisenä, joka pian muuttui melkoiseksi rankkasateeksi. Se vesitti monen kotiinlähtijän mieltä, kuten myös erinomaisten kokkien loihtimaa aamiaista. Harvoinpa tulee nautittua aamiasbufeeta vesisateessa! 

 

Ei auttanut itku Norja guzzirallissa! Matkaan oli lähdettävä, vaikka vettä satoikin. Onneksi sade taukosi melko pian ja gruppolaisten kotimatka sujui kaikilta onnellisissa merkeissä.

 

Kiitos Norjan guzzisteille! Palasimme kaikki kotiin, monta mukavaa muistoa rikkaampina!
t. tiedottaja

ps. Rallin valokuvia löytyy kuvagalleriasta!