Lemin särä oli "suun makuista"
Gruppolaisten herkkuhetki 4.8. 2013 lemiläisen perinneherkun, eli särän, ääressä oli onnistunut tapahtuma!
Aurinkoinen ja helteinen sää helli 30 iloisen gruppolaisen "särän syönti" -tapahtumaa!
Luumäellä, Risulahden tiehaarassa, liehui komia Italian lippu merkkinä kokoontumispisteelle, johon puolenpäivän aikaan ilmaantui nälkäisiä guzzisteja. Luumäen Lehden toimittaja saapui paikalle ihmettelemään miksi komea kotkalaivue oli laskeutunut Luumäelle? (lue lehtiartikkeli)
Kello 12:30 suoritettiin ryhmäkuvan otto ja tämän jälkeen lähdettiin 25km ryhmäajoetapille Saarentien reitille.
Juha Kapiainen, tapahtuman järjestäjä, johdatteli pitkän letkan kuvankauniin reitin läpi kohti Lemin kirkonkylää.
(lainaus Lemin Kotiseutuyhdistyksen sivulta)
Särä, lemiläinen perinneherkku, on kaikessa yksinkertaisuudessaan suussa sulava ruoka. Särän aineksina on lampaanliha ja perunat. Ainoana mausteena käytetään suolaa. Särä paistetaan koivukaukalossa eli särässä puulämmitteisessä leivinuunissa tuntikausia, jopa 8 tuntia. Hitaasti hautumalla särä saa ainutlaatuisen herkullisen makunsa. www.museosara.fi
Vatsa kylläisenä oli hyvä lähteä kotimatkalle!
Gruppolaiset kiittävät Jussia hienosta, ja monille uudesta, ruokakokemuksesta!
Valokuvia voit katsoa gruppon kuvagalleriassa.
T. tiedottaja