2020 Foorumin uudistus 

 

Keskustelufoorumin palvelimen muutos

 

 

 

 

Kuva: Pixabay

 

 

Tilanne 9.1.:

- uutta Foorumin alustaa, päivitettyä sovellusta ja tietokanta on testattu testiympäristössä ja hyvältä näyttää

- palveleminen turvallisuusasetuksia muutetaan vielä ennen lopullista muutosta

- Vanha foorumi on toistaiseksi käytössä (saa käyttää) 

- muutoshetkellä otetaan talteen sen hetkinen tilanne vanhalla palvelimella

- todennäköisesti muutos tehdään viikon sisällä

 

 

TIEDOTE GRUPPON FOORUMIN KÄYTTÄJILLE - FOORUMIN KÄYTTÖÖN TULOSSA KATKOS PALVELINYMPÄRISTÖN MUUTOKSEN JA PÄIVITYSTEN TAKIA

 

 

1. FOORUMIN PALVELIN VAIHTUU JA OHJELMISTOJA PÄIVITETÄÄN

 

Nykyinen palvelutuottaja (Highskill Oy) irtisanoi Gruppon Foorumin ylläpidon ja palvelinalustan marraskuussa 2019. Sen jälkeen Gruppon hallitus on valmistellut muutosta, jolla voitaisiin siirtää Foorumi mahdollisimman pienin häiriöin uudelle palvelimelle. 

 

2. MISTÄ MUUTOKSESSA ON KYSE?

 

Samalla selvisi, että foorumin sovellus (Simples Machiness) on ollut pitkään päivittämättä. Sovelluksen päivityksen puutteet voivat aiheuttaa mm. tietoturvaongelmia, foorumin hallinnointiin ja käyttöön liittyviä puutteita ja ongelmia. Myös tietokantaratkaisu ei ole ollut optimaalinen ja asia muuttuu tässä myös. Eli kyse on isosta päivityksestä. Hallitus on tunnistanut muutoksessa olevia riskejä. Olemme varautuneet muutoksen toteuttamiseen it-ammattilaisten avulla. Toteutuksessa on pyydetty erityisesti huolehtimaan kaiken kertyneen datan turvaamisesta muutoksessa.

 

3. MILLÄ VOIMIN KERTALUONTEINEN MUUTOS TOTEUTETAAN?

 

Tässä tilanteessa hallitus on panostanut muutostyön hallintaa ja riskien minimoimiseen. Palvelinympäristö on tilattu Inmics Nebula Oy:tä, mikä ei ole halvin mutta on hyvä. Sovellus- ja tietokantapäivitykset ja datan siirron uudelle palvelimelle suorittaa Paja.io Finland Oy, jolla on kokonaisvastuu muutoksesta. Lisäksi Highskill Oy on valmistellut datan siirtoa.

 

 

4. MITEN YLLÄPITO JATKOSSA?

Edelleen tarvitsemme yhteistyötahon, joka sitoutuu ylläpitämään ja päivittämään Foorumialustaa jatkossa. Yksi ehdokas on siihenkin löytynyt, mutta päätöksiä ei ole tehty. Jos Gruppon jäsenkunnasta löytyy it-osaamisen lisäksi halua talkoohommiin, niin sekin voisi olla yksi ratkaisu.

 

 

MIHIN MEIDÄN TULEE VARAUTUA:

 

  • Isossa muutoksessa voi tulla yllätyksiä ja käyttökatkoksesta voi tulla pidempi
  • Tuotantovaiheessa voi edelleen esiintyä ongelmia, joita joudutaan korjaamaan
  • Gruppon tiedottajat päivittävät muutosta koskevaa tietoa tilanteen mukaan (kotisivut, Facebook) 
  •  2.1.2020 Gruppon hallitus