2018 Brandt Oy maahantuojaksi 

MOTO GUZZI:n uusi maahantuoja on Oy Brandt Ab!

 

Italialainen Piaggio-konserni päätti keskittää Suomessa moottoroitujen kaksipyöräisten maahantuonnin yhdelle edustajalle.

 

 

Brandt Oy aloitti Moto Guzzin maahantuojana tämän vuoden alusta. Brandtin edustuksessa on ollut Piaggion merkeistä aiemmin Aprilia, Gilera, Derbi, Piaggio ja Vespa. Brandt on tähän asti tunnettu Hondan maahantuojana, joka sai nyt rinnalleen viimeisenkin Piaggion brändin. Vuoden 2017 loppuun asti Moto Guzzi moottoripyörien maahantuojana toimi tamperelainen R.M. Heino Oy.

 

Luonnollisesti tämä uusi maahantuoja on herättänyt kovaa kiinnostusta myös gruppolaisissa! Minkälaisia muutoksia uusi maahantuoja toisi tullessaan, niin merkin kuin Gruppon kannalta? Tätä kävin selvittämässä 3.1. 2018 pidetyssä palaverissa Vantaalla. Allekirjoittanut toimi tapaamisessa Gruppon edustajana ja Brandtin puolelta mukana oli tuotepäällikkö Keijo Rouvali sekä Bike & Boat Worldin markkinointipäällikkö Terhi Forsell.


Brandt Oy kuuluu yhtenä tytäryrityksenä Oy Otto-Brandt Ab konserniin. Muita tytäryrityksiä ovat mm. Polaris-Brandt Oy, joka toimii mm Indian ja Victory moottoripyörien maahantuojana. Kaikkien Brandt konsernin tuotteiden jälleenmyynnistä huolehtii Otto-Brandtin omistama Bike & Boat World Oy, jolla on Suomessa neljä myymälää. Bike World myymälä Vantaalla. Turussa ja Tampereella toimii Bike & Boat World. Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Boat World keskittyy nimensä mukaisesti pääsääntöisesti veneiden myyntiin.

 

Moto Guzzi moottoripyörien myynti tulee tapahtumaan kaikissa kolmessa moottoripyöriä myyvässä myymälässä. Näistä jokaisessa tulee toimimaan myös niiden huollot ja varaosamyynti. Markkinointipäällikkö Terhi Forsell paljasti, että Turun myymälästä aiotaan tehdä varsinainen Moto Guzzi -keskus. Näin vanha italialainen merkki ”palaa juurilleen” Varsinais-Suomeen. Myös muut Moto Guzzien huoltopisteet pyritään säilyttämään mukana huoltoketjussa vakuuttavat Brandtin edustajat.  

 

Helmikuun alussa olevilla Helsingin moottoripyörämessuilla Brandtilla tulee olemaan 350 m2 kokoinen PIAGGIO-osasto, jonne Keijo Rouvali kutsui meidät mukaan. Gruppolle järjestyy osastolta oma esittelytiski, jossa voimme kertoa kerhomme toiminnasta ja myydä kerhotuotteitamme.  Myös Aprilia kerholla on vastaava infopiste samalla osastolla. Brandt ja Bike World haluavat olla aktiivisessa yhteistyössä merkkikerhojen kanssa, koska kokevat molempia hyödyttävän yhteistyön tärkeäksi. Uusi maahantuoja aikoo olla aktiivisesti mukana tavalla tai toisella monissa tapahtumissa, kuten Italoralli, Bella Italia ja Guzziralli. Myös perinteiset Gruppon Kevät- ja Syysajelut saavat jatkossa kolme uutta ajelukohdetta Bike Worldin myymälöistä.

 

Tapaaminen uuden maahantuojan kanssa sujui todella hyvässä hengessä ja rauhoitti mieltä vuoden vaihteessa yllättäneen maahantuojan vaihtumisuutisen jälkeen. Tästä on hyvä aloittaa hedelmällinen ja pitkäkestoinen yhteistyö, jota osapuolet vilpittömästi toivovat!
Brandt ja Gruppo kutsuvat kaikki Moto Guzzien ystävät tutustumaan mp-messuilla uuteen maahantuojaan sekä merkkikerhon toimintaan!

 

t. Kimmo Saarelainen, Gruppon pj.